ARTICOLE Protopopiatul Ortodox Român Reghin

Slujire Arhierească la Mănăstirea de la Lăpuşna cu ocazia hramului

Slujire Arhierească la Mănăstirea de la Lăpuşna cu ocazia hramului Biserica Ortodoxă Română îi sărbătoreşte în fiecare an pe data de 16 august, pe Sfinţii Martiri Brâncoveni: Constantin Vodă cu cei patru fii ai săi: Constantin, Ştefan, Radu, Matei şi Sfetnicul Ianache şi pe Sfântul Cuvios Iosif de la Văratec.

Mâine, 16 august, Biserica Ortodoxă se afla în Duminica a XI-a după Rusalii. În cadrul Sfintei Liturghii Sfinţii Părinţi au rânduit să se citească pericopa apostolică din întâia epistolă către Corinteni a Sfântului Apostol Pavel capitolul 9 versetele 2 - 12 şi fragmentul evanghelic de la Sfântul Evanghelist Matei capitolul 18 versetele 23-35 în care Domnul nostru Iisus Hristos a expus Pilda datornicului nemilostiv.

În această duminică a Octoihului, Ierarhul nostru, Înaltpreasfinţitul Părinte Arhiepiscop Irineu al Alba Iuliei va oficia Sfânta Liturghie şi va rostii cuvântul de învăţătură la Mănăstirea „Sfinţii Martiri Brâncoveni” de la Lăpuşna, protopopiatul Reghin, cu ocazia prăznuirii hramului acestei vetre monahale.