ARTICOLE Protopopiatul Ortodox Român Reghin

Actiune - Donare de sange la Ibanesti

Galerie foto

Având binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Irineu, Arhiepiscopul Alba Iuliei, inimosul părinte Romanți Călin, preot paroh al Parohiei Ortodoxe Române Isticeu, a reușit formarea unui grup de inițiativă care să vină în sprijinul nevoii tot mai acute de sânge cu care se confruntă sistemul de sănătate.
Apelând la sprijinul preoților parohi din vecinătate, părintele Romanți Călin a contactat reprezentanții Centrului Regional de Tranfuzii Sanguine Mureș, stabilind împreună desfășurarea unei acțiuni de colectare de sânge de la donatori voluntari în data de 08 decembrie 2018.
Punctul de lucru a fost ales la congruența dintre comunele Hodac și Ibănești, la Școala Generală din Isticeu, primind în acest sens sprijinul doamnei Ingrid Dan, directorul Școlii Generale Ibănești.
Acțiunea propriu-zisă de donare a fost coordonată de către doamna doctor Coțovanu Luminița, spijinită de colectivul deplasat de la Centrul de Transfuzii.
Preoții parohi din Isticeu, Ibănești Pădure, Dulcea, Ibănești, Hodac și Toaca au încercat să atragă cât mai mulți participanți la această acțiune caritabilă, reușind să implice peste 120 de persoane. Dintre acestea s-au evidențiat cei 93 de donatori, dar și ceilalți voluntari și persoane care nu au reușit să doneze sânge datorită problemelor de sănătate depistate la fața locului.
Mulțumind tuturor pentru implicare și dărnicie, sperăm ca bunul Dumnezeu să reverse sănătate în acele trupuri ce vor beneficia de pe urma sângelui donat/colectat.