ARTICOLE Protopopiatul Ortodox Român Reghin

Tabăra de vară „Icoana colț de rai” în Răstolița

Galerie foto

   Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Irineu a început, ieri, 9 iulie a.c., Tabăra de vară „Icoana colț de rai”, Ediția a XII-a, intitulată sugestiv „Micul Apostol”, organizată în perioada 9-13 iulie 2018 de către Școala Gimnazială Răstolița, jud. Mureș, în colaborare cu Școala Gimnazială „Alexandru Ceușianu” din Reghin.  
   Evenimentul a debutat cu un serviciu religios săvârșit de către preotul paroh din Parohia Ortodoxă Răstolița, Ioan Lircă Moldovan, înconjurat de un sobor de preoți. A luat apoi cuvântul gazda evenimentului, doamna director a Școlii Răstolița, Lircă Ioana, domnul primar Lircă Marius care a vorbit despre finanțarea taberei de către primăria Răstolița și doamna profesoară de religie Feldrihan Simona care a vorbit despre tabără și despre programul acesteia.
   Inițiatorii acestei tabere de vară ajunsă la a XII-a ediție sunt prof. de religie Feldrihan Simona de la Școlile Gimaziale Răstolița și Rușii-Munți și prof. de religie Friciu Daniela de la Școala Gimnazială „Alexandru Ceușianu” din Reghin, ajutate în acest an și de alți profesori de religie din zona Reghinului precum și de cadre didactice de la Școala Gimnazială Răstolița. Amploarea acestei tabere constă în faptul că la ea participă un număr de 40 de elevi de gimnaziu nu doar de pe valea Mureșului ci și din alte județe precum Neamț, Alba (Cugir) și Bistrița (Monor).
   Programul taberei este bine structurat și conturat după nevoia participanților ținând cont că sunt și elevi de școală primară. În acest sens pe lângă pictarea de icoane pe sticlă sunt și multe activități iteractive precum: învățarea vieților Sfinților Apostoli, concursuri, drumeții, activități cu tema Centenarului Marii Uniri etc.
   Festivitatea de încheiere a taberei va avea loc vineri 13 iulie când se vor sfinții și icoanele pictate de copii, se vor înmâna diplome participanților care vor prezenta și un scurt program artistic pregătit pe tot parcursul taberei.
   Pr. Cosmin Maftei